Over De Paddock

Onze paarden gaan en staan waar ze zin in hebben. Ze staan in kleine groepjes op een aangelegde paddock met open stal en zoveel mogelijk weide toegang. Zo kunnen ook zij ontspannen aan hun les/sessie of wandeling beginnen. Zij hebben ook steeds 24u hooi of weidegras ter beschikking.

De paarden staan bij ons centraal. Zij krijgen steeds de nodige zorgen, liefde en rust wanneer dit nodig is. 

Sarah

ZaakvoerSTer

Sarah is al heel haar leven gepassioneerd en gedreven met paarden bezig. Op haar 8 jaar kreeg ze haar 1e pony, Polip, die nog steeds dapper op De Paddock staat! Ze heeft in haar jeugd ontelbaar veel jumpings gereden en ook nu nog gaat ze bijna wekelijks met op jumping. Wie op kamp komt, kan de indrukwekkende prijzenkast bewonderen...


Sarah is de zaakvoerster en de centrale van de manege. Je komt via elke communicatieweg bij haar terecht en zij geeft je met plezier alle info en maakt alle planningen op. Zij zorgt ook voor de algemene verzorging van de paarden en alles wat met onderhoud te maken heeft. Hierdoor geeft zij nog amper les, maar zorgt voor al het werk achter de schermen.

EHBO Attest

Diploma Initiator

Bekwaamheids-attest transport

 • Instructeur B dressuur en springen rijvaardigheidsproef + algemeen gedeelte geslaagd. Wachtend op een cursus springen en dressuur om het diploma Instructeur B springen en dressuur te kunnen vervolledigen.
 • Veel wedstrijdervaring en mooie resultaten in het springen

Zoë

Lesgeefster

Zoë was bij een van de eerste ruiters op De Paddock en versleet haar hele jeugd lekker tussen de paarden en het zand bij ons. Een vaste waarde op De Paddock! Zij kwam rond 2009 met haar veulen Simba bij ons staan en leerde haar basisvaardigheden van ons. Eens Simba zadelmak was, bleek al snel dat ze samen vooral in de dressuur verder wilden en dat ze een ruiter begon te worden die perfectionistisch en vastberaden is.


In 2019 studeerde ze af als een van de eerste mondhygiënisten in ons land, maar hoopt het werken en haar passie voor het lesgeven verder te kunnen blijven combineren.


Zoë heeft een stipte en gestructureerde aanpak en geeft vooral op zaterdag les.

EHBO Attest

Diploma Initiator

Rijbewijs Trailer

 • Wedstrijdervaring

Nora

Lesgeefster

Nora kwam ergens in 2010 samen met haar zus op De Paddock terecht. Ze was heel onzeker in het rijden, maar kreeg gelukkig snel het vertrouwen en de basis om leuk en ontspannen paard te rijden. Na enkele jaren, werd ze verliefd op een pony die bij ons in de les liep, Charly. Ze overtuigde haar ouders en kreeg hem cadeau! Nora versleet stapels rijbroeken bij ons, je kon haar bijna dagelijks tegenkomen op De Paddock. Ze heeft altijd enorm van de uitgelaten sfeer genoten, en is nu blij om mee zelf die sfeer in ere te houden. Charly werd en is nog steeds haar beste vriend. Enkele jaren later kocht ze ook haar tweede paard op De Paddock.


Nora is momenteel aan het verder studeren om in het onderwijs te kunnen staan. Dit lijkt haar ideaal om te combineren met de lessen die ze bij ons geeft.

Zij geeft vooral les op woensdag en zaterdag.

EHBO Attest

Diploma Initiator

Rijbewijs trailer

 • Instructeur B dressuur en springen rijvaardigheidsproef geslaagd
 • Wedstrijdervaring

Ellen

Lesgeefster

Ellen heeft een psychologisch diploma op zak en met haar leergierigheid naar alles hieromtrent, kunnen we zeker stellen dat Ellen al veel kennis heeft vergaard. Paarden zijn voor haar een echte passie en in eerste instantie leek het lesgeven op De Paddock een leuke bijverdienste. Al snel was ze helemaal verkocht aan de leuke sfeer, en kon ze eigenlijk niet meer zonder. Samen met de coachingsvaardigheden die ze verwierf tijdens haar opleiding, wist ze van haar passie haar beroep te maken. De Paddock voelt inmiddels als thuiskomen. Ellen is zelf voornamelijk bezig met dressuur, maar af en toe een sprongetje gaat haar ook wel af. Ook gaat ze regelmatig op wedstrijd.


Zij geeft op verschillende dagen in de week les, en heeft een flexibel agenda. Naast de beginnerslessen maakt zij ook graag een training op maat, en kan je bij haar ook terecht voor wedstrijdbegeleiding.

EHBO Attest

Diploma Initiator

Bekwaamheids-attest transport

 • Instructeur B dressuur en springen rijvaardigheidsproef geslaagd + algemeen gedeelte geslaagd. Wachtend op een cursus springen en dressuur om het diploma Instructeur B springen en dressuur te kunnen vervolledigen.
 • Diploma dressuur jurylid tot en met L
 • Qualified member bij de European Association of Horse Assisted Education
 • Wedstrijdervaring

Emelien

Lesgeefster

Emelien is een jonge spring in't veld. Ze rijdt al heel haar leven paard en leerde het vooral spelenderwijs en experimenterend met haar paarden vriendinnen. Al snel kreeg zij haar eigen pony Zorro. Na een leuke ponytijd werd het tijd voor het serieuzere werk, en kreeg ze haar paardje, Handsome Joker (aka "de pony"). Hij is al even enthousiast als zij, en ze vormen dan ook een mooie duo op wedstrijd voor zowel dressuur als springen. Emelien studeert voor leerkracht middelbaar onderwijs om zo werk en paarden goed te kunnen blijven combineren.


Bruisend van creativiteit en energie, begint ze steeds graag aan haar lesjes die vooral op zondag worden gegeven.

Animatordiploma

 • Wedstrijdervaring
 • Diploma dressuur jurylid tot en met L

Eveline

HippotherapeutE

Eveline zit al van jongs af tussen de paarden. Niet enkel zij, maar ook haar zus en mama delen de passie voor paarden. De paardenobsessie zat er dus vroeg en hardnekkig in. Zij heeft zelf 2 paarden op De Paddock en kocht ook daarom in 2020 haar huisje vlakbij De Paddock. Zij is vooral gedreven in de dressuur en ging ook zelf met haar paard regelmatig op wedstrijd. Ze geeft zelf les in het bijzonder onderwijs en vond de ideale manier om haar opleiding met haar passie te combineren. Zo behaalde ze haar diploma hippotherapie.


Ze geeft bij ons dus weinig rijlessen, maar is vooral professioneel bezig met de hippotherapie sessies en het aangepast paardrijden.

Diploma hippotherapie

Diploma Initiator

 • Instructeur B dressuur rijvaardigheidsproef geslaagd
 • Wedstrijdervaring

Sita

Lesgeefster

Sita is begonnen met paardrijden op 6 jarige leeftijd. Ze kwam aan het paardenvirus door een kinderfeestje. Sinds 2017 kwam ze regelmatig op De Paddock. Ze reed dan op 2 verschillende plekken om zoveel mogelijk bij te leren. Ze houdt wel van wat werk in de les, een pittig paard of een paard met een kantje aan, schrikt haar zeker niet af! Sinds 2020 heeft ze haar focus volledig op De Paddock gelegd en geeft ze hier nu ook met veel plezier zelf les. Het is voor haar een kinderdroom die nu al mag uitkomen! Sita zit momenteel nog in het middelbaar, in Pito Stabroek (dierenzorg). Het plan is om daarna psychologie verder te studeren zodat ze dieren en psychologie kan combineren. Ze heeft een rustgevende aanpak en geeft vooral les op woensdag, vrijdag en zondag.

Emelyne

Lesgeefster

Emelyne stond al verschillende jaren met haar paardje Noubord vlak bij De Daddock. Ze kwam dan ook vaak met hem lessen en werd gelijk verliefd op de warme en open sfeer. De Paddock werd al snel een tweede thuis voor haar. Ze is dan ook heel fier dat ze nu een vaste waarde in het team geworden is. Gezien Noubord al enige leeftijd heeft, heeft ze nu ook een Rocky Mountain veulen waarmee ze later graag eventing mee wil rijden. Emelyne heeft een speelse en energieke manier van lesgeven.